Ο συνδυασμός “Ανάπτυξη για όλους” στην πανήγυρη της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τιμά αύριο, Κυριακή, 6 Αυγούστου η Χριστιανοσύνη. Στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που εψάλλη πριν λίγο στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό στην Αγριλιά Μεσολογγίου & στον οποίον προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. 𝝙𝝖𝝡𝝖𝝨𝝟𝝜𝝢𝝤𝝨, παρευρέθη ο επι κεφαλής του συνδυασμού “𝝖𝝢𝝖𝝥𝝩𝝪𝝣𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝤𝝠𝝤𝝪𝝨”, υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, 𝝝𝝖𝝢𝝖𝝨𝝜𝝨 𝝠𝝪𝝦𝝤𝝨, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Συμβούλους (κατ’αλφαβητική σειρά): 𝝠𝝚𝝪𝝩𝝚𝝦𝝜 𝝙𝝖𝝟𝝖𝝠𝝖𝝟𝝜, 𝝟𝝮𝝢𝝨𝝩𝝖𝝢𝝩𝝞𝝢𝝖 𝝟𝝦𝝖𝝗𝝖𝝦𝝞𝝩𝝜 – 𝝠𝝪𝝦𝝤𝝪, 𝝟𝝮𝝢𝝨𝝩𝝖𝝢𝝩𝝞𝝢𝝤 𝝦𝝤𝝡𝝥𝝤𝝠𝝖, 𝝩𝝖𝝨𝝤 𝝨𝝟𝝖𝝦𝝡𝝤𝝪𝝩𝝨𝝤.

Σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας, η Μεταμόρφωση του Χριστού έπρεπε να εορτάζεται τον μήνα Μάρτιο, ανάλογα βέβαια με το πότε εορτάζεται κάθε χρόνο το Πάσχα. Ο σκοπός που συνέβη η Μεταμόρφωση, ήταν να στηριχθούν οι Μαθητές στην πίστη ότι αυτός είναι ο Υιός του Θεού και να μη κλονισθούν για όσα θα έβλεπαν τις ημέρες εκείνες. Στα τροπάρια της Εκκλησίας φαίνεται αυτή η αλήθεια.

Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου. Επειδή, όμως, ο χρόνος αυτός συμπίπτει με την περίοδο της Τεσσαρακοστής και δεν θα μπορούσε να εορτασθεί πανηγυρικά, γι’ αυτό η εορτή μεταφέρθηκε την 6η Αυγούστου.

Ακολούθησε επίσκεψη στον έτερο πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κατοχής και εν συνεχεία επαφές με τους δημότες – κατοίκους της εκεί περιοχής.